Percutian Alam di Gerchang Lake House

Bagi yang inginkan percutian yang damai dan dekat dengan alam, Gerchang Lake House pasti menjadi pilihan. Di sini pelbagai aktiviti boleh dijalankan sesuai dengan mereka yang sukakan eco-tourism.

Terletak di Diamond Creeks, Behrang Ulu, Gerchang Lake House menyediakan penginapan yang tenang dan damai. Suasana tenang dikelilingi pohon menghijau, kicauan burung yang memeriahkan suasana pagi dan udara yang nyaman, inilah yang menanti penginap di sini.

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House sesuai dijadikan tempat untuk bersantai, berehat dengan keluarga sambil mendekatkan diri dengan alam semulajadi.  Keistimewaan di sini adalah apabila melangkah kaki ke dalam rumah, korang seperti berada di dalam galeri seni.

Terdapat pelbagai lukisan dan koleksi peribadi dijadikan hiasan di dalam dan luar rumah penginapan yang unik ini. Semuanya mempunyai nilai seni yang tinggi. Rumah yang mempunyai 4 bilik dan 2 bilik air sesuai untuk mereka yang suka kedamaian dan juga ketenangan.

Homestay Gerchang

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House

Aktiviti Silvertotis Semai’s Indegenous Camp

Bagi yang menginap di Gerchang Lake House, jangan lepaskan peluang untuk ambil pakej aktiviti Silvertotis Semai’s Indegenous Camp. Ada pelbagai aktiviti yang ditawarkan.

Terdapat tiga pakej yang boleh dipilih. Yang pasti setiap pakej anda akan dibawa ke air terjun dan mendekati Orang Asli Kaum Semai.

Air Terjun Gerchang di Tanjung Malim

Pakej Yang Ditawarkan

Gerchang Lake House

Gerchang Lake House

Untuk keterangan Lanjut:

Gerchang Lake House

Alamat: Lot 7, Gerchang Lake House, Diamond Creeks
35900 Tanjongmalim, Perak, Malaysia

No telefon: 0124419410

Facebook: https://www.facebook.com/gerchanglakehouse/

 

 

Makan Sambil Santai di KHM Strawberry Cameron Highland

Jika bercuti di Cameron Highland, pasti kita akan mencari tempat makan yang best. Selalunya orang akan syor makan di ladang teh yang popular di sini. Ada satu lagi tempat makan yang best. Tetapi makan di ladang strawberi.  KHM Strawberry Cameron Highland tempat makan yang santai dan sedap.

KHM Strawberries & Jam yang terletak di Taman Sedia Tanah Rata antara ladang strawberi yang dimiliki oleh pemilik bumiputra.

KHM Strawberry Cameron Highland

Makan di Ladang Strawberi KHM Strawberry Cameron Highland

Menarik di KHM Strawberries & Jam ini selain dari kita melihat buah strawberi dengan lebih dekat, kita boleh menjamu selera. Di sini terdapat pelbagai hidangan ringan yang berasaskan strawberi.

Kita dapat makan hidangan serta petik buah strawberi di tempat yang sama. Selain itu, dapat menikmati pemandangan kebun strawberi yang comel bersama keluarga.

KHM Strawberry Cameron Highland

KHM Strawberry Cameron Highland

KHM Strawberry Cameron Highland

KHM Strawberry Cameron Highland

Selepas makan di sini jangan lupa beli jam strawberi untuk di bawa pulang sebagai kenangan.

KHM Strawberry Cameron Highland

 

Info KHM Strawberry Cameron Highland

No 9, Kampung Taman Sedia, Tanah Rata. (163.18 km)
39000 Cameron Highlands, Pahang, Malaysia

05-491 1836

Waktu Operasi 09:00 – 17:00

 

Makan Tengahari di Restoran Kak Ani Langkawi

Jika korang sampai pulau lagenda Pulau Langkawi ketika waktu tengahari, Restoran Kak Ani Langkawi mesti ada dalam jadual. Menikmati hidangan nasi campur ala kampung, restoran ini menyajikan pelbagai pilihan lauk untuk dipilih.

Restoran Kak Ani Langkawi

Lokasi yang amat strategik, terletak di tepi jalan amat mudah untuk sampai ke sini.

Cari sahaja stesen minyak PETRONAS Klibang, pasti akan nampak kedai makan di seberang jalan.

Pelbagai Lauk di Restoran Kak Ani Langkawi

Restoran Kak Ani Langkawi

Restoran Kak Ani Langkawi

Melangkah masuk ke sini, mata pasti terpandang dengan deretan lauk-pauk yang pasti membuatkan perut terus rasa lapar. Lagi pula yang baru sampai dari tanah besar dengan feri. Terus nak makan.

Ada pelbagai pilihan lauk-pauk yang boleh dipilih.

Ikan bakar dan ulaman menjadi pilihan utama mereka yang berkunjung ke Restoran Kak Ani Langkawi.

Harga yang berpatutan pasti akan ada yang ke sini lagi.

Info

Restoran Kak Ani

1, Jalan Padang Matsirat, Kuah, 07000 Langkawi, Kedah

 

Bilik Mengadap Laut di Best Star Resort Langkawi

Mencari penginapan yang selesa dengan harga berpatutan pasti menjadi idaman mereka yang berkunjung ke Langkawi. Kami di KatManaBest ingin mencadangkan Best Star Resort Langkawi untuk anda yang mencari bilik yang luas sesuai untuk seisi keluarga.

Bahkan dengan hanya RM270 semalam, anda dapat menginap di bilik yang mengadap laut. Boleh layan sunset dari atas katil lagi.

Best Star Resort Langkawi

Best Star Resort terletak di Pantai Cenang, Langkawi. Ia adalah destinasi percutian yang sempurna, cantik dan indah untuk dikunjungi.

Resort ini menawarkan pengunjung bersantai, privasi ketenangan sendirian serta pemandangan indah menghadap ke laut.

Sunset d Pantai Cenang
Pemandangan dari Best Star Resort

Antara kemudahan di Best Star Resort:

  • Lobi Hotel
  • Tour Desk.
  • Wi-Fi percuma di setiap bilik dan lobi
  • Beach Front.
  • Kolam renang untuk kanak-kanak dan dewasa
  • Aktiviti dan sukan air
  • Convenience Store

Pilihan Bilik di Best Star Resort Langkawi

Best Star Resort menawarkan 4 pilihan bilik bermula dari RM180 semalam. Bilik Standard Superior dan Family Room. Kedua-dua bilik ini normal view. Tapi kalau nak bilik mengadap laut, boleh pilih bilik Deluxe atau Super Deluxe.

Super-Deluxe-Room-Best-Star-Resort

Super-Deluxe-Room-Best-Star-Resort Super-Deluxe-Room-Best-Star-Resort Super-Deluxe-Room-Best-Star-Resort

 

Bilik di sini semuanya disediakan katil bersaiz king atau 2 katil single. Setiap bilik kecuali Superior Room disediakan tab mandi.

Menjamu Selera

Restaurant-Best-Star-Resort

Di sini tidak disediakan sarapan pagi. Namun berdekatan kawasan resort terdapat banyak kedai dan gerai untuk bersarapan.

Resort menyediakan Beach Cove Restaurant yang dibuka jam 11.00 pagi sehingga 10.30 malam untuk menjamu selera di tepi pantai.

Terdapat hidangan tempatan, Asian dan Barat disediakan.

Info Best Star Resort

Best Star Resort

Lot PT 892,
Jalan Pantai Cenang,
Mk Kedawang,
07100 Langkawi,
Kedah, Malaysia

Tel : +604 955 3809
Fax : +604 955 1809
E-mail: info@beststarresort.com

Laman Web : Best Star Resort

Untuk tempahan dengan harga tawaran boleh layari AGODA.

Selamat bercuti dari kami KatManaBest

Laksa Power Pantai Airport Tempat Makan Best di Langkawi

Kalau tengah cari nak makan yang santai dan best di Langkawi, boleh terjah Laksa Power Pantai Airport. Laksa Power Pantai Airport salah satu tempat menarik di Pulau Langkawi untuk makan-makan.

Terletak di sebelah Lapangan Terbang Langkawi, ia menyajikan pemandangan yang santai, udara yang nyaman sambil menikmati pemandangan pantai dan kapal terbang berlepas dan mendarat.

Laksa Power Pantai Airport

Di sepanjang jalan di belakang airport terdapat banyak gerai jual makanan. Namun gerai Laksa Power yang sentiasa ramai orang kunjungi. Dah nama pun Laksa Power, hidangan paling best sudah tentu laksa. Admin suka makan Rojak Mahsuri.

Laksa Power

Selain laksa dan rojak, terdapat juga pilihan makanan lain di sini. Mee Udang, Char Koay Teow dan cendol sentiasa menjadi pilihan.

Waktu petang paling sesuai datang ke sini. Tak panas dan angin sepoi-sepoi bahasa. Lepak sambil tunggu matahari terbenam pun best juga.

Hidangan Best di Laksa Power Pantai Airport

Laksa

Laksa di sini memang power. Kena dengan selera.

 

Rojak Mahsuri

Admin paling suka Rojak Mahsuri. Rasa lebih kurang sama dengan rojak Pulau Pinang. Banyak pilihan untuk diambil. Harga pun berpatutan.

Okay apa kata yang nak ke Langkawi tu boleh singgah Laksa Power Pantai Airport Langkawi. Makan sambil layan kapal terbang turun naik.

 

 

Lepak Santai di Manager’s Coffee Langkawi

manager's coffee langkawi

Terletak di Jetty Point Langkawi, Manager’s Coffee Langkawi pasti menjadi tarikan baharu penggemar kopi sementara menunggu feri atau baru sampai ke Pulau Lagenda ini. Manager’s Coffee membina nama menerusi tawaran menu makanan Barat kepada warga kampus UUM dan kini menawarkan menu sama kepada penduduk tempatan dan pelancong.

Ia merupakan cawangan luar pertama bagi restoran yang membina nama di dalam kampus UUM.

Tarikan Manager’s Coffee Langkawi

manager's coffee

Lokasi MCL di pusat tumpuan ramai iaitu Jeti Kuah dijangka menjadi sebutan dan ikon baharu kepada orang ramai.

Kafe ini memasarkan kopi buatan sendiri UUM dikenali Manager’s Coffee yang dihasilkan menerusi projek pembangunan usahawan pelajar di bawah Institut Pembangunan Keusahawanan & Koperasi (CEDI).

MCL

Ruang dalaman yang santai pasti membuatkan pengunjung selesa berada di sini. Harga makanan dan minuman juga berpatutan.

Malah harga kopi di sini lebih murah dari jenama kopi popular.

Managers coffee

Managers coffee

Info Manager’s Coffee Langkawi

Manager’s Coffee Langkawi

Jetty Point Complex, Persiaran Putera, Kuah,

07000 Langkawi, Kedah

04-928 3750

FB: Manager’s Coffee Langkawi

 

Menginap di Sentosa Regency Hotel Alor Setar

sentosa regency hotel

Sempat menginap satu malam di Sentosa Regency Hotel Alor Setar

Antara hotel lama berada sekitar 800 meter dari pusat bandar Alor Star

Hotel yang agak selesa dan rezeki kami dapat tempah dengan harga dibawah rm100 menggunakan laman web Booking.com.

Bilik Selesa di Sentosa Regency Hotel

Bilik Sentosa Regency Hotel

Bilik air Sentosa Regency Hotel

Dilengkapi dengan katil bersaiz King, tab mandi dan peti sejuk.

Sarapan di Sentosa Regency Hotel

Selain itu, ia turut disertakan dengan sarapan untuk dua orang di S Bistro. Korang boleh menambah kupon sarapan dengan hanya rm8 ketika mendaftar masuk.

Anda juga akan diberikan surat khabar dan boleh membuat pilihan samada surat khabar Berita Harian atau Star

Jom tempah dengan link https://www.booking.com/s/27_8/eyda1099 nih, korang boleh jimat sebanyak 10% dari harga bilik ketika daftar keluar.

Review ini oleh blogger Che Sue Izzeyda dari Izzeyda life

Bilik Yang Ditawarkan

  • Standard Room
  • Deluxe Room-King
  • Deluxe Room-Twin
  • Studio Suite-King
  • Studio Suite-Twin
  • Deluxe Suite
  • Setar Suite
  • Putra Suite

Alamat Sentosa Regency Hotel

250, Jalan Putra, Kampung Lubok Peringgi, 05150 Alor Setar, Kedah

Tarikan Berdekatan Sentosa Regency Hotel

 

  • Menara Alor Setar
  • Balai Nobat
  • Balai Besar
  • Masjid Zahir
  • Pekan Rabu
  • Rumah Kelahiran Mahathir
  • Muzium Padi
  • Aman Central

 

 

 

Jom Breakfast – Kafe Sarapan Ringkas dan Murah

JOM BREAKFAST

Kafe Jom Breakfast merupakan antara kafe yang semakin popular di Sungai Petani. Menampilkan menu sarapan yang ringkas, kafe ini pasti membuat kita yang pernah ke sini pasti akan datang kembali. Memang sedap terangkat. Bermula hanya beberapa menu, kini Jom Breakfast telah menghidangkan pelbagai menu sesuai untuk seisi keluarga.

Fakta Tentang Jom Breakfast

  • Mula beroperasi pada tahun 2017.
  • Menu popular di Jom Breakfast ialah Kacang Pool yang di makan bersama roti bakar. Resipi Kacang Pool ini merupakan resipi asli pemilik kafe.

kacang pool

  • Terdapat juga menu ringkas seperti roti kukus sambal ikan bilis, sweet bun dikukus lembut bersama kaya lemak berkrim dan juga roti bakar.

roti sambal ikan bilis

sweet bun kukus

  • Antara menu istimewa lain yang popular di Jom Breakfast ialah mi kari dan lontong.

mi kari

lontong

  • Selain menu yang lazat, terdapat juga pelbagai minuman yang menyegarkan untuk dinikmati.
  • Menu yang ditawarkan bermula dari RM 2.50

Lokasi Jom Breakfast

info

C182, Lorong 12, Taman Sejati Indah, Sungai Petani,Kedah
( di sebelah kanan PARKSON Taman Sejati deretan rumah)
facebook.com/jombreakfastsp

Waktu perniagaan
7:30-11:45 pagi.
Tutup setiap hari SELASA.